Bucurie mare, a venit zăpada! Este iarnă, chiar era aiurea să treacă anotimpul fără ca totul să fie îmbrăcat în alb. A venit și frigul împreună cu zăpada. Foarte probabil că trebuie să vă treziți  mai devreme ca să curățați parbrizul. Avem câteva sfaturi pentru voi pe tema asta. Pe unele probabil nici voi nu le știați.

1.     În primul rând porniți motorul. Cu asta nu v-am zis nimic nou. Porniți apoi sistemul de încălzire. Nici cu asta nu v-am zis nimic nou. Însă ceea ce poate nu știați este că nu este recomandat să fie setat la limita maximă, deoarece dacă parbrizul, acoperit cu gheață, se încălzește prea repede, poate crăpa.

2.     Folosiți o racletă pentru a îndepărta parbrizul. Dacă nu ai la îndemănă o racletă, citește mai departe. Ustensilele din bucătărie nu sunt bune doar pentru gătit. De exemplu, șpatula de plastic, folosit de obicei la prepararea prăjiturilor, își face treaba exact ca racleta.

3.     Sare. Sare granulată, nu fină ca cea de masă! Luați sarea și cu ajutorul unei mănuși aplicați pe toată suprafața parbrizului. Peste câteva minute, gheața o puteți curăța ușor, fără mare efort.

4.     Preparați o soluție folosind apă, alcool sanitar și oțet. Folosiți un pulverizator pentru a aplica soluția. Cinci minute și gheața se topește, văzând cu ochii. Chiar nu trebuie să faci nimic decât să îți bei cafeaua între timp.

5.     Puteți tăia o bucată de carton, pe forma parbrizului. Există și niște materiale textile și învelitoare special create pentru a opri înghețata parbrizului.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *